Werk en mantelzorg

Lees voor

Werk en mantelzorg

Mantelzorg combineren met werk

Eén op de zeven mensen combineert mantelzorg met een baan. Bent u er hier een van? Dan weet u dat dit niet altijd meevalt, omdat het werk soms conflicteert met de zorg die u verleent. U moet bijvoorbeeld opeens weg voor een afspraak in het ziekenhuis, of u bent vermoeid en prikkelbaar doordat u beide combineert. Wanneer u uw zorgtaken op het werk bespreekbaar maakt, is er meer begrip voor uw situatie.

Bespreek het op uw werk

Vraag een gesprek aan met uw leidinggevende. De bewustwording rondom het thema mantelzorg groeit, ook onder werkgevers. Natuurlijk bepaalt u zelf wat u wel en wat u niet vertelt. Komt uw werk soms in de knel door uw mantelzorg? Maak dit bespreekbaar en kijk samen naar oplossingen. Misschien kan een collega bepaalde werkzaamheden (tijdelijk) overnemen, of zijn flexibele(re) werktijden een uitkomst. Ook zijn er speciale verlofregelingen. Bespreek ook hoe en of u het aan collega’s vertelt.

M-power werkende mantelzorgers: digitale ondersteuning

Het M-power platform draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van mantelzorgers en vermindert hun psychosociale belasting. Het platform biedt handvatten waar de werkende mantelzorger direct zelf mee aan de slag kan. M-power staat voor Mantelzorg-power en voor ’empoweren’: jezelf sterker maken.

Het platform ondersteunt en activeert werkende mantelzorgers met informatie en inspiratie, herkenning en erkenning. Het platform biedt ook tips, tests en oefeningen langs de pijlers werk, mijzelf en thuis. Voor werkgevers is het een praktische tool om mantelzorgers te ondersteunen en faciliteren. Met de Mantelzorgkaart kunt u organisatie specifieke zaken rondom het thema werk en mantelzorg toevoegen.

Hulp bij een betere balans?

Solidez Mantelzorg helpt u graag bij het vinden van een goede balans.

Bent u werkgever?

Veel mensen combineren mantelzorg met werk. Ongeveer 1 op de 5 medewerkers heeft mantelzorgtaken. Hoe raakt dit u als werkgever? En welke rol kunt en wilt u als organisatie innemen als het gaat om mantelzorg? Lees erover in de Whitepaper Mantelzorg en Werk CZ. Zo krijgt u zicht op wat mantelzorg u als werkgever kost en oplevert.

Meer weten over wat u voor uw medewerkers kunt betekenen rondom mantelzorg? Neem contact met ons op via 0317 468818 of stuur een mail naar mantelzorgwageningen@solidez.nl