Solidez Mantelzorg

Solidez Mantelzorg is het adviespunt en expertisecentrum voor mantelzorgers, professionals en vrijwilligers in Wageningen. U kunt bij ons terecht voor tips, informatie over lotgenotencontact, voorzieningen en regelingen, advies, cursussen, training en ondersteuning. Wij hebben veel kennis en informatie in huis rondom mantelzorg, welzijn en zorg in het algemeen. Stel ons gerust uw vraag!

Wanneer bent u mantelzorger?

Een mantelzorger zorgt voor langere tijd voor iemand in zijn of haar omgeving. Dat kan een familielid zijn of een goede kennis of buur. Zorgt u bijvoorbeeld voor uw partner die chronisch ziek is, uw kind dat verstandelijk of lichamelijk beperkt is, of uw vader of moeder die hulpbehoevend is? Zorgt u meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een naaste? Dan bent u een mantelzorger.

Welke zorg valt onder mantelzorg?

Veel mensen denken bij mantelzorg aan hulp bij het huishouden of ondersteuning bij lichamelijke verzorging. Zoals boodschappen doen en helpen met douchen een aankleden. Maar mantelzorg is veel meer. Bijvoorbeeld ook psychische zorg en verpleging. Thuis of in een zorginstelling, van enkele maanden tot jaren aan een stuk. Mantelzorg is zorg van betekenis!

Vaak voelt het fijn om er te kunnen zijn voor iemand die je lief is. Mantelzorg is iets moois voor de persoon die zorg geeft én voor degene die zorg ontvangt. Vindt u mantelzorg vanzelfsprekend? Of juist best zwaar en intensief? Wij staan voor u klaar, neem gerust contact met ons op via 0317 468818 of stuur een mail naar mantelzorgwageningen@solidez.nl 

Wat doet Solidez Mantelzorg?

Solidez Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

Luisterend oor

Om stoom af te blazen en uw ervaringen en gevoelens te delen.

Informatie en advies

Bijvoorbeeld over vervangende zorg of wettelijke regelingen, zoals Wmo, Wlz en PGB.

Themabijeenkomsten en cursussen

Met voor mantelzorgers relevante onderwerpen zoals kennis van ziektebeelden, omgaan met veranderend gedrag of zorgen voor jezelf. 

Lotgenotencontact

Gespreksgroepen over omgaan met ziektebeelden en verlies. Daarnaast zijn er periodiek mantelzorg cafés met een ontspannen karakter. 

Lees ook onze Folder Mantelzorg

‘Zorg dat u van tijd tot tijd kunt ontspannen en schakel op tijd hulp in als het u te veel wordt!’

Bekijk onderstaand filmpje waarin mantelzorger Murjani Kusumobroto haar ervaringen deelt.

Meer informatie voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals kunt u hieronder lezen. 

Voor Mantelzorgers  

Voor Vrijwilligers

Voor Professionals

 
 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!