Mantelzorg

Wanneer bent u mantelzorger?

Een mantelzorger zorgt voor langere tijd voor iemand in zijn of haar omgeving. Dat kan een familielid zijn of een goede kennis of buur. Zorgt u bijvoorbeeld voor uw partner die chronisch ziek is, uw kind dat verstandelijk of lichamelijk beperkt is, of uw vader of moeder die hulpbehoevend is? Dan bent u een mantelzorger.

 Welke zorg valt onder mantelzorg?
Veel mensen denken bij mantelzorg aan hulp bij het huishouden of ondersteuning bij lichamelijke verzorging. Zoals boodschappen doen en helpen met douchen een aankleden. Maar mantelzorg is veel meer. Bijvoorbeeld ook psychische zorg en verpleging. Thuis of in een zorginstelling, van enkele maanden tot jaren aan een stuk. Mantelzorg is zorg van betekenis!

Vaak voelt het fijn om er te kunnen zijn voor iemand die je lief is. Mantelzorg is iets moois voor de persoon die zorg geeft én voor degene die zorg ontvangt. Vindt u mantelzorg vanzelfsprekend? Of juist best zwaar en intensief? Wij staan voor u klaar, neem gerust contact met ons op.

Mantelzorg Wageningen  is het adviespunt en expertisecentrum voor mantelzorgers, beroepskrachten en vrijwilligers in Wageningen. U kunt bij ons terecht voor tips, informatie over lotgenotencontact, voorzieningen en regelingen, advies, cursussen, training en ondersteuning. Wij hebben veel kennis en informatie in huis rondom mantelzorg, welzijn en zorg in het algemeen. Stel ons gerust uw vraag!

 

‘Zorg dat je van tijd tot tijd kunt ontspannen en schakel op tijd hulp in als het je te veel wordt!’ Mantelzorger Murjani Kusumobroto deelt haar ervaringen.

Voor Mantelzorgers  

Voor zorgvrijwilligers

Voor Beroepskrachten

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!