Voor mantelzorgers

Lees voor

Voor mantelzorgers

Samen delen

Zorgen voor uw naaste geeft vaak veel voldoening, tegelijkertijd komt er veel op u af. Het kost tijd en energie om de benodigde zorg te verlenen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven. Kunt u daarbij wel wat steun gebruiken? Aarzel dan niet om een beroep te doen op mensen uit je omgeving. Veel mensen zijn bereid een handje  te helpen. U moet ze alleen wel vragen.

Informatie en advies

Onderstaand een aantal rubrieken waar u antwoord krijgt op allerlei vragen rondom financiën, hoe mantelzorg te combineren met werk en over het mantelzorgcompliment.

In een overzichtelijk handboek staat allerlei informatie om u wegwijs te maken.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op via 0317 468 818 of stuur een mail naar mantelzorgwageningen@solidez.nl

Mantelzorgconsulent

De mantelzorgconsulent ondersteunt u bij zorgvragen, maar is er ook voor u als u zelf een luisterend oor nodig hebt. Of als u de zorgtaken goed wilt verdelen via een familiegesprek. Dat begint altijd met een goed gesprek, bij u thuis of bij ons op kantoor. Neem gerust contact met ons op als wij iets voor u kunnen betekenen.

Mantelzorgers hebben vaak ook veel steun aan elkaar, een half woord is soms al genoeg om elkaar te begrijpen. Ook kunt u gebruik maken van ontmoetingsplekken voor mantelzorgers.

Activiteiten voor mantelzorgers

Solidez Mantelzorg organiseert regelmatig activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers, zoals een respijtweekend , mantelzorgcafés, cursussen of lotgenotencontact. Raadpleeg de agenda voor de eerst volgende activiteit.

Vervangende Mantelzorg (respijtzorg)

Als u voor een ander zorgt, is het belangrijk dat u deze zorg af en toe even kunt overdragen. Zodat u even vrij bent en wat meer tijd voor uzelf hebt. Voor uw familie, vrienden en eigen hobby’s bijvoorbeeld. Het tijdelijk overdragen van de mantelzorg aan iemand anders heet respijtzorg

Tips om langer thuis te wonen

Online boodschappen doen: Een steeds belangrijker thema. Met name voor mantelzorgers kan dit uitkomst bieden. Dankzij een boodschappen bezorgservice worden de boodschappen rechtstreeks (tot in de keuken) bij de hulpbehoevende afgeleverd. Niet altijd is duidelijk welke supermarkten thuisbezorgen. De website boodschappenspot maakt dit inzichtelijk.