Het verhaal van... Gerrie

Gerrie 76

Ik maak graag gebruik van de Plusbus. De chauffeurs zijn zo aardig, altijd tijd voor een praatje en heel behulpzaam.

Lees het verhaal van Gerrie

Plusbus

De Plusbus Wageningen:

  • voorziet in vervoer voor minder mobiele ouderen en voor mensen met een beperking in Wageningen;
  • maakt het mogelijk dat ook zij actief mee kunnen doen in onze samenleving;
  • is bijzonder vanwege de enorme klantvriendelijkheid van de vrijwillige bestuurders. Zij zijn er altijd op gericht net iets extra’s voor de klant te doen.
  • De Plusbus vervoert van deur tot deur.instappen in Plusbus

Werkwijze
Een groep vrijwilligers maakt het mogelijk om zeven dagen per week vervoer op maat aan te bieden, met twee personenbussen. Je kunt worden afgezet bijvoorbeeld bij familie, ziekenhuis, kerk, dagopvang enzovoorts. Als je gebruik wil maken van de Plusbus  – en tot de doelgroep behoort – kun je zich als lid aanmelden. Als je lid bent van de PLusbus, kun je jouw vervoerswensen op werkdagen telefonisch aan het meldpunt van de Plusbus doorgegeven. De rit wordt dan ingepland en je wordt op het afgesproken tijdstip opgehaald en zonodig binnen in de woning opgehaald door de chauffeur.

Vrijwilligers
Wil jij ook chaufferen in de Plusbus? Je bent welkom als nieuwe vrijwilliger. De indeling van de rijtijden wordt altijd in overleg met de chauffeur gemaakt. Ook als je maar 1 dagdeel (ochtend, middag of avond) beschikbaar bent per week kun je al meedoen.

Donateurs
De Plusbus Wageningen wil de kosten voor het vervoer zo laag mogelijk houden, om daarmee geen drempels op te werpen. Daarom zijn donateurs belangrijk.  Alle donaties zijn welkom, incidenteel of structureel.

Voor meer informatie over het lidmaatschap, donaties of vrijwilligerswerk kun je bellen met de medewerkers of een e-mail sturen naar de Plusbus.

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!