Workshop ‘Bordje Vol’ voor mantelzorgers

Workshop ‘Bordje Vol’ voor mantelzorgers  op 28 november 2022

Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms is het best veel om de zorg voor je ouders, echtgenoot, kind of buurvrouw te combineren met je eigen gezin of werk. En soms is het gewoon zwaar om nooit vrijaf te hebben van de zorg en altijd ‘aan’ te moeten staan.  Omdat je het misschien vanzelfsprekend vindt dat je voor een ander zorgt, sta je niet altijd stil bij de vraag of het nog wel te behappen is en ligt overbelasting op de loer. Op 28 november wordt speciaal voor mantelzorgers uit de gemeente Wageningen de workshop Bordje Vol georganiseerd.

Voorkomen overbelasting

De methode Bordje Vol kan helpen om overbelasting te voorkomen of te verminderen. Het geeft breed inzicht in de zorggerelateerde taken én alle andere belangrijke dingen die deel uitmaken van iemands leven. Deze methode helpt je als mantelzorger om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen, om het vol te kunnen houden.

Energievreters en energiegevers

Tijdens deze bijeenkomst gaan we concreet aan de slag met BordjeVol. Het geeft spelenderwijs inzicht in je eigen leven: wat zijn energievreters en energiegevers, welke veranderingen zijn wenselijk en wat helpt daarbij? Andere mantelzorgers die hiermee hebben gewerkt, vonden het een prettige en concrete manier om naar je eigen situatie te kijken, het maakte ze bewust en geeft erkenning en biedt praktische handvatten.

Aanmelden en informatie

Aan deze gratis workshop kunnen maximaal 8 mantelzorgers uit de gemeente Wageningen deelnemen. De workshop is van 14.00-16.00 uur in ’t Palet aan de Rooseveltweg 408a in Wageningen. Aanmelden is mogelijk tot 22 november 2022 bij Mantelzorg Wageningen, via 0317 46 88 18 of stuur een e-mail naar mantelzorgwageningen@solidez.nl