Vacature Sociaal Raadsman/vrouw voor 20 uur per week

Sociaal Raadslieden is al ruim 30 jaar een begrip binnen de Wageningse samenleving. De (kwetsbare) inwoners die onze doelgroep vormen, weten ons goed te vinden. Wij helpen hen om hun weg te vinden binnen het doolhof van de wet- en regelgeving en de complexiteit van inkomensvoorzieningen. Sinds kort maken we deel uit van de inloop geldzaken. Daarnaast nemen we deel aan de ontwikkeltafel voorkomen van armoede en schulden, onderdeel van het samenwerkingsverband Welsaam.

We zijn werkzaam in ‘t Palet, een centrale locatie in Wageningen, waar ook het Startpunt (het sociaal team van Wageningen) en andere organisaties zijn gevestigd. Dit maakt afstemming van de dienstverlening makkelijk. Afstemming is er ook met onze collega’s in de Huizen van de Wijk en overige netwerkpartners. Het team Sociaal Raadslieden bestaat momenteel uit twee vaste krachten, en er is ruimte voor een derde Sociaal Raadsman/vrouw.

We zoeken iemand die het verschil wil maken voor die mensen in de samenleving die achterop zijn geraakt en die de complexiteit (om wat voor reden dan ook) niet kunnen bijbenen. Je bent gedreven en betrokken. Je vindt het leuk om met mensen vanuit diverse achtergronden en culturen alsmede een zeer uiteenlopend kennisniveau (van LVB tot PhD) gesprekken te voeren. Je blijft daarin geduldig, stimulerend en uitnodigend. Omdat het team Sociaal Raadslieden klein is, is het belang van samenwerken des te groter. Dit kan alleen door open naar elkaar te zijn en bij elkaar te rade kunnen gaan.

Ben je enthousiast geworden, lees dan de hele vacaturetekst via: https://www.solidez.nl/vacatures/

Solliciteer voor 17 oktober via info@solidez.nl