Terugblik op de Week van de Mantelzorg 2018: bedankt!

We kijken terug op een week vol mooie momenten, vreugdevol maar ook ontroerend. We trapten de week af met de High Tea en massages op de Dag van de Mantelzorg zelf op zaterdag 10 november In Stadsatelier Ons Huis. Deze dag werd geopend door burgemeester Geert van Rumund, traditioneel met het knippen van linten en het aansnijden van taart. De geweldige cateringploeg heeft alle aanwezigen voorzien van heerlijke hapjes en drankjes. Bij de massages heerste een oase van rust.

Op maandag zijn we met een groep mantelzorgers aan de slag gegaan om appelvoeders te mozaïeken, een ijverige groep die vol concentratie te werk ging. Op dinsdag hebben we taartjes gemaakt van bloemen. Dit werd gevolgd door een gezellige lunch, met een heerlijke kop soep en goede gesprekken.

Op woensdagochtend mochten we aansluiten bij de Body Fit groep in Pieter Pauw. Petje af voor deze dames en heer, want je moet er wat voor doen om fit te blijven. Op donderdag speelde Bint het theaterstuk ‘Overeind’ in Stadsatelier Ons huis. Tranen biggelden over wangen van ontroering en herkenning. ’s Avonds hebben de jongeren van ’t Oude Bijenhuis hun kickboks kunsten laten zien, om vervolgens aan te vallen op de frietwagen die voor de deur stond. Ze mochten onbeperkt friet en snacks eten en dat ging er wel in. Deze avond werden wij verrast door open gesprekken met rauwe randjes. Mooi om te horen over het vertrouwen dat zij hebben in de jongerenwerkers en dat het jongerencentrum een veilige plek is.

We sloten deze week af met een fantastisch Indonesisch buffet in de Nude. Vanaf 10:00 uur hebben de kokkinnen in de keuken gestaan om voor 65 man een diner op tafel te zetten. Na heel de dag omgeven te zijn door heerlijke geuren vanuit de keuken, mochten we om 18:00 uur dan eindelijk proeven. En we zijn allen verwend met deze heerlijke maaltijd en de gezelligheid die de boventoon voerde. Moe maar voldaan keerde we ’s avonds laat huiswaarts, om een weekend lang na te genieten van alle blije gezichten van de afgelopen week.