Solidez behaalt kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

Lees voor

Solidez behaalt kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

Kwaliteit en benaderbaarheid karakteriseert Solidez

Voor de derde keer op rij heeft Solidez de certificering van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal werk ontvangen. Met dit kwaliteitslabel laat Solidez als sociaalwerkorganisatie zien dat ze staan voor kwaliteit en dat ze continu werken aan de verbetering van de dienstverlening: aan opdrachtgevers, samenwerkingspartners en bewoners.

Zonder vakmanschap geen kwaliteit

Esther van der Zee, vertrekkend directeur- bestuurder van Solidez: ‘Wat het meest was opgevallen tijdens de audit voor het behalen van dit kwaliteitslabel was dat onze medewerkers vakbekwaam en vooral bevlogen zijn. Dit keurmerk legt niet primair de focus op procedures en processen, maar op gedrag en houding van de professional.’

Het kwaliteitslabel is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor inwoners en voor een ondersteunende organisatie met goed bestuur. Dit keurmerk focust op de dagelijkse praktijk van de medewerkers. Dit is ontzettend belangrijk als je kwetsbare inwoners ondersteunt. Alles draait dan om deskundigheid van medewerkers, om vakmanschap. En vooral om hoe je als professional je werk doet samen met je cliënt, je collega’s en andere samenwerkingspartners.

Van vrijwilliger tot directeur

Esther van der Zee: ‘Iedereen is doordrongen van de visie van Sociaal Werk en waar wij voor staan: het versterken van een sociale omgeving voor alle Wageningers. Door de sterke samenwerking met de verschillende maatschappelijke organisaties binnen Welsaam en onze rol in dit samenwerkingsverband zitten we goed in het netwerk en bereiken we veel samen.

Daarbij zijn de Huizen van de Wijk de thuisbasis van het welzijnswerk. Inwoners kunnen daar altijd terecht. Veel inwoners zijn bekend met de Huizen van de Wijk en onze organisatie. En de medewerkers en vrijwilligers kennen veel buurtbewoners goed. Solidez zit daardoor in de haarvaten van de verschillende wijken van de stad.