Vrijwilliger worden?

Lees voor

Vrijwilliger worden?

Ben jij op zoek naar zinvolle vrijetijdsbesteding en heb jij twee uur in de week tijd en vind je het leuk om te werken met kinderen en ouders?

Kind aan Huis zoekt vrijwilligers. Een steuntje in de rug zijn voor gezinnen? Een luisterend oor bieden of praktische hulp? Word vrijwilliger bij Solidez Kind aan Huis.
  • Kinderen ondersteunen met huiswerk

Je gaat één keer per week op bezoek bij het gezin om de kinderen te ondersteunen met huiswerk. Zo nodig heb je contact met de juf/meester om te bespreken wat er gedaan moet worden. Natuurlijk is het ook gezellig om met de ouder(s) en de kinderen een kopje thee te drinken en een praatje te maken.

Welke vaardigheden breng je mee?

Gezellige, warme persoonlijkheid die graag een gezin vooruit wil helpen en openstaat voor andere culturen. Je hebt een goede basiskennis van de Nederlandse taal bent handig met online communiceren (WhatsApp, videobellen, etc.).

  • Gezinnen wegwijs maken in Wageningen

Je bezoekt wekelijks een gezin met jonge kind(eren), dat nog niet zo lang in Nederland woont. Jullie trekken samen met elkaar op, gezelligheid en van elkaar leren staat voorop! Samen koffie/thee drinken en gezellig bijpraten. Je maakt het gezin een beetje wegwijs in Wageningen, bijvoorbeeld samen naar een 10-minuten gesprek op school, speeltuin, consultatiebureau, de bibliotheek en buurthuis. Misschien doe je met het gezin een spelletje of ga je naar een (gratis) activiteit.

 Welke vaardigheden breng je mee?

Je hoeft geen super-opvoeder te zijn, gezelligheid en het samen doen is het belangrijkste! Je vindt het leuk om met een andere cultuur kennis te maken. Je kunt goed luisteren en je inleven. Het is fijn, als je tenminste 6 maanden beschikbaar bent, 2 uurtjes per week.

  • Gezinnen ondersteunen met een luisterend oor

Voor gezinnen waar het even niet zo lekker loopt, bijvoorbeeld door ziekte, moeilijkheden met kinderen of weinig sociale contacten zoekt Kind aan Huis vrijwilligers die een luisterend oor bieden. Je hebt aandacht voor het gezin en helpt een handje met (vaak) praktische zaken en bent een steuntje in de rug voor hen.

Welke vaardigheden breng je mee?

Je kunt goed luisteren en hebt oplossingsvermogen en je kunt je goed inleven. Je bent een warme persoonlijkheid en wil een gezin graag vooruit helpen.

Wat biedt Kind aan Huis?

Je wordt begeleid door de coördinatoren, volgt de training voor nieuwe vrijwilligers, en je kunt deelnemen aan intervisiebijeenkomsten waar je met de andere vrijwilligers ervaringen deelt. Je mag aan allerlei gratis trainingen en cursussen voor vrijwilligers meedoen! Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag  te kunnen overleggen (dit wordt door ons betaald).

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je helpt mensen en krijgt daar energie van. Je komt in contact met andere culturen en kunt echt iets betekenen voor een gezin.

Training nieuwe vrijwilligers

Twee keer per jaar is er training voor nieuwe vrijwilligers, deze training duurt drie dagdelen. Daarnaast hebben we intervisie bijeenkomsten voor vrijwilligers en themabijeenkomsten over een actueel thema, bijvoorbeeld inburgeren of vechtscheiding.

Enthousiast geworden?

Bel met Marri Geuskens 06 45 66 45 06 of met Irini Boxma 06 13 00 96 63 of stuur een mail naar i.boxma@solidez.nl

 

 

Irini Boxma

Coördinator Kind aan Huis
06 13 00 96 63

Marri Geuskens

Coördinator Kind aan Huis
06 45 66 45 06