OPENING SPORTBIEB SAM WIJK POMHORST

Woensdag 24 maart 2021 opende de eerste Sportbieb SAM in de Wageningse wijk de Pomhorst. Een mooi initiatief vanuit de bewoners uit de wijk en tot stand gekomen door Sportservice Wageningen in samenwerking met Solidez.

Sportbieb SAM heeft onder meer als doel om het buiten spelen te stimuleren. Daarnaast maken kinderen, door de variatie in het materiaal, kennis met diverse beweegvormen. Dat laatste is het belangrijkste uitgangspunt van SAM, de kleine wasbeer van Sportservice en hét boegbeeld van een nieuwe kijk op sport en bewegen voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan.

De sportbieb is vanaf 24 maart elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur en op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur geopend.

Deelname is gratis, inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan tijdens de openingstijden of via het online inschrijfformulier op www.wageningen-actief.nl Na inschrijving ligt het pasje maximaal één week later klaar en kunnen de kinderen gratis sport- en spelmateriaal lenen. De sportbieb is er voor en door de buurt.

. foto: Jaap Mons