Wijkbewoners, vrijwilligers, stagiaires en professionals werken samen aan een leefbare, schone en veilige wijk. Huis van de Wijk Ons Huis is al meer dan 60 jaar een gemeenschapshuis in Wageningen Oost. Een gemeenschappelijke huiskamer voor de buurt maar ook voor inwoners van andere buurten.

U kunt er terecht voor informatie, advies en begeleiding. U kunt er activiteiten organiseren of er aan deelnemen. U kunt er een kopje koffie drinken, een krantje lezen, met anderen kennismaken, gebruik maken van internet, een boek lenen of nieuwe dingen leren. Er zijn legio mogelijkheden

Vrijwilligerswerk

Er zijn uiteenlopende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan gastheer of gastvrouw zijn, de tuin onderhouden, mee helpen in de keuken, administratieve werkzaamheden verrichten of een activiteit leiden. Wilt u ook vrijwilliger worden, laat het ons weten.

Gebruik van ruimtes

Het  is mogelijk om ruimtes te gebruiken voor overleg met uw buurtbewoners. En het is ook mogelijk om ruimtes te huren. Neem over de geldende voorwaarden contact op met via onderstaande gegevens.

Uw talenten benutten /ontwikkelen?

Wilt u actief zijn, meedoen en uw talenten ontwikkelen en benutten, dan biedt het Stadsatelier u de mogelijkheid dit op een creatieve manier te doen. Ook ontplooien we samen met anderen initiatieven die ten goede komen aan de buurt, wijk of de stad.

In Ons Huis is iedereen welkom.

Informatie en/of vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over bijvoorbeeld  (andere) activiteiten, neem contact op met coördinator Ottelien Groenenberg via 06 30 80 13 69

DACT  (Dagactivering)

Maandagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend en vrijdagochtend van 09.30 tot 12.15 uur

Maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

Klusteam Solidez

Veel inwoners van Wageningen kennen de Helpende Hand, helaas stopten zij eerder dit jaar.  Gelukkig is het belangrijke werk dat de Helpende Hand bood niet verloren gegaan; de boodschappendienst (Vrijwilligers Centrale) en de tuinklussen (Stichting Present) zijn elders onder gebracht en de klussen binnenshuis zijn overgenomen door het Klusteam van Solidez.

Allerlei soorten klussen worden door de vrijwilligers van het Klusteam van Solidez uitgevoerd; lampen ophangen en aansluiten, andere elektra herstellen, meubels monteren, klein schilderwerk, schilderijen/kapstokken/tv’s ophangen en diverse soorten reparaties.

Het Klusteam van Solidez werkt voor kwetsbare inwoners van de gemeente Wageningen die zelf de klus niet (meer) kunnen uitvoeren en niemand in hun sociale omgeving hebben die kan helpen en de  financiële middelen niet hebben om de klus te laten doen.

De hulp kan nog steeds op de vanouds bekende plekken worden aangevraagd en ook rechtstreeks bij Huis van de Wijk Ons Huis worden aangevraagd via 0317 41 33 77

Overzicht activiteiten van maandag t/m vrijdag

Wilt u weten welke activiteiten wij bieden? 

Bekijk hier onze wekelijkse activiteiten

 

Sportief senioren

 

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!