Je kunt er terecht voor allerhande werkzaamheden, vrijetijdsbesteding, meedoen aan activiteiten, het opdoen van werkervaring en psychosociale ontwikkeling. De activiteiten vinden plaats in een Huis van de Wijk in Wageningen. Een Huis van de Wijk staat middenin de maatschappij. Er komen veel bezoekers van alle leeftijden die meedoen aan allerhande activiteiten en evenementen. Je kunt als traject- of dagbestedingsdeelnemer met één soort werk of activiteit beginnen en je in je eigen tempo ontwikkelen en doorgroeien. Samen met vrijwilligers en onder begeleiding van een traject- of activiteitenbegeleider.

We maken een plan, in overleg met de WMO consulent en je persoonlijke begeleider of behandelaar. Je bepaalt zelf waar je mee aan de slag gaat en waar je naar toe wilt werken.  Deelnemers van de dagbesteding kunnen tussen de middag een boterham mee-eten, samen met de begeleiders, stagiairs en vrijwilligers.

De Solidez Ateliers werken samen met de WMO van de gemeente Wageningen, RIBW, Pro Persona, ‘s Heeren Loo, Opella en meer organisaties in de zorg. Wanneer je (nog) geen indicatie hebt voor begeleiding groep (WMO of WLZ) kunnen we helpen die aan te vragen.

Heb je belangstelling om bij Solidez dagbesteding te doen of een werkervaringstraject  te volgen? Maak dan een afspraak met één van onze medewerkers!

 Stadsatelier

Je werkt in het Stadsatelier-Ons Huis mee in het mozaïekatelier, textiel- of weefatelier. Je kunt ook schilderen, tekenen, computeren, houtbewerken, muziek maken, meewerken in de huishouding en bij kookprojecten. Dagbesteding is mogelijk van 1 tot 8 dagdelen per week.

Adres:
Harnjesweg 84, 6706 AV Wageningen
tel. 0317 41 33 77

Kookatelier

In Huis van de Wijk de Nude is het Kookatelier, waar je mee kunt werken in een team om maaltijden en lunches (voor) te bereiden, te serveren en te organiseren. Kennis van hygiëne in de keuken, hoe je gastheer of -vrouw moet zijn en andere vaardigheden leer je van de kok-leermeester. Naast het Kookatelier zijn er diverse andere mogelijkheden voor dagactiviteiten met begeleiding.

Adres:
Kortstraat 2, 6702 EA, Wageningen
tel. 0317 41 91 71

 

 

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!