Voor mantelzorgers

Samen delen

Zorgen voor je naaste geeft vaak veel voldoening, tegelijkertijd komt er veel op je af. Het kost tijd en energie om de benodigde zorg te verlenen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven. Kun je daarbij wel wat steun gebruiken? Aarzel dan niet om een beroep te doen op mensen uit je omgeving. Veel mensen zijn bereid een handje  te helpen. Je moet ze alleen wel vragen.

Informatie en advies

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ondersteuning

Iedere mantelzorger zit weleens met vragen. Over ziektebeelden bijvoorbeeld, maar ook over het ondersteuningsaanbod, regelingen en alles wat te maken heeft met zorgen voor een ander. Of misschien kunt u zelf wel wat steun gebruiken. Dan is het fijn om te weten dat u met al uw vragen terecht kunt bij Mantelzorg Wageningen.

Mantelzorgconsulent

De mantelzorgconsulent ondersteunt u bij zorgvragen, maar is er ook voor u als u zelf een luisterend oor nodig hebt. Of als u de zorgtaken goed wilt verdelen via een familiegesprek. Dat begint altijd met een goed gesprek, bij u thuis of bij ons op kantoor. Neem gerust contact met ons op als wij iets voor u kunnen betekenen.

Mantelzorgers hebben vaak ook veel steun aan elkaar ,een half woord is soms al genoeg om elkaar te begrijpen. Wilt u gebruik maken van  lotgenotencontact lees dan verder.

Activiteiten voor mantelzorgers

Solidez Mantelzorg organiseert regelmatig activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers, zoals een respijtweekend , mantelzorgcafés, cursussen of lotgenotencontact. Raadpleeg de agenda voor de eerst volgende activiteit.

Activiteitenagenda Mantelzorg Wageningen 2021

Respijtzorg/Vervangende Mantelzorg

Als u voor een ander zorgt, is het belangrijk dat u deze zorg af en toe even kunt overdragen. Zodat u even vrij bent en wat meer tijd voor uzelf hebt. Voor uw familie, vrienden en eigen hobby’s bijvoorbeeld. Het tijdelijk overdragen van de mantelzorg aan iemand anders heet respijtzorg.

Tips om langer thuis te wonen

Online boodschappen doen: een steeds belangrijker thema. Met name voor mantelzorgers kan dit uitkomst bieden. Dankzij een boodschappen bezorgservice worden de boodschappen rechtstreeks (tot in de keuken) bij de hulpbehoevende afgeleverd. Niet altijd is duidelijk welke supermarkten thuisbezorgen.  De website boodschappenspot maakt dit inzichtelijk.

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!