Kinder- en oudervakantiekamp (kids & teens Fit for kamp)

Ieder jaar gaan we vanuit Stichting Solidez met een groep kinderen en ouders vanuit heel Wageningen op kamp naar een groepsaccommodatie in een mooi gebied in Nederland. Het gaat om kinderen en ouders die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Gedurende 5 dagen besteden we veel aandacht aan het buiten zijn en bewegen en maken we leerzame uitstapjes. Ouders zijn van begin tot eind betrokken bij de organisatie, planning en uitvoering van het kamp.

We proberen ieder jaar een andere mooie omgeving te bezoeken voor de afwisseling van deelnemende kinderen en ouders. We gaan dit jaar naar de Ooymanhoeve in Doetinchem van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus.

Dit jaar is er speciale aandacht voor de rol van tieners binnen het kamp. Er is een groep tieners die gedurende meerdere jaren mee op kamp zijn geweest. Zij gaan opnieuw mee en worden gestimuleerd in de rol om jongere kinderen te helpen en begeleiden bij sport en spel.

De deelnemers komen uit de drie Wageningse wijken waar Solidez actief is. Dit jaar gaat er voor het eerst een grotere groep kinderen & ouders mee uit De Nude. De activiteiten in het kader van de Beter Leven Challenge hebben hieraan bijgedragen.

Op dit moment hebben we het maximale aantal deelnemers bereikt. Uiteraard is het mogelijk informatie in te winnen of te overleggen of kinderen & ouders op de wachtlijst geplaatst kunnen worden. Voor meer informatie: Merit Helfferich of Cokkie Suttorp.