Kinder- en ouder vakantiekamp juli 2018 Egmond aan Zee

Ieder jaar gaan we vanuit Stichting Solidez (Wijkcentrum de Pomhorst) met een groep kinderen en ouders vanuit heel Wageningen op kamp naar een groepsaccommodatie in een mooi gebied in Nederland. Het gaat om kinderen en ouders die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Gedurende 5 dagen maken we leuke uitstapjes en besteden we veel aandacht aan het buiten zijn en bewegen. Ouders zijn van begin tot eind betrokken in de organisatie, planning en uitvoering van het kamp.
We proberen ieder jaar een andere mooie omgeving te bezoeken voor de afwisseling van deelnemende kinderen en ouders.
Dit jaar verbleven we van 23 t/m 27 juli in een groepsaccommodatie in Egmond-Binnen (Hoeve Vredesteijn).

Aan het kamp namen 24 kinderen en 7 ouders (5 moeders en 2 vaders) deel. Naast de ouders waren er 2 beroepskrachten en 4 vaste vrijwilligers mee. Dit jaar waren er ook 6 tieners mee. Deze tieners zijn de afgelopen jaren altijd mee geweest op kamp. Deze tieners willen graag mee in een andere rol. Ze willen graag iets doen in de begeleiding van de deelnemende kinderen. Om dit concreet te maken zullen we nog met deze tieners in gesprek gaan.

Dit fantastische kamp is mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdragen van de Provincie Gelderland en ‘t Wagenings Nut.