Jongerenteam zoekt jongeren voor project Jong&Meer 2.0

Het Jongerenteam van Solidez is op zoek naar enthousiaste Wageningse jongeren, in de leeftijd 16 tot 27 jaar, voor het regionale project Jong&Meer 2.0

Voor een nieuw project, Jong&meer 2.0, gaan vijf jongerenteams van welzijnsinstellingen in hun eigen gemeente op zoek naar andere enthousiaste jongeren, om gezamenlijk lokale maatschappelijke vraagstukken op te pakken en te ontdekken hoe jongeren zelf invulling willen geven aan de Maatschappelijke Diensttijd.

Winst voor jongeren, organisaties én de samenleving

In dit project ontwikkelen jongeren hun eigen talent, leren in samenwerking te organiseren, worden gemotiveerd om zich in te zetten voor de samenleving en krijgen na deelname een certificaat. De manier van belonen wordt door de jongeren zelf bepaald. De betrokken organisaties bouwen aan duurzaam contact met jongeren, krijgen inzichten om jongeren te werven voor onder andere vrijwilligersfuncties en beginnen of verdiepen samenwerkingen met diverse partijen. De samenleving krijgt er betrokken en beter op het werkzame leven voorbereide jongeren bij, die zorgen voor een bredere verbinding tussen allerlei doelgroepen.

Jongeren aan het roer

Wij zijn één van die jongerenteams die aan dit project zullen deelnemen voor de gemeente Wageningen. Voor dit project zetten wij een zelfsturend jongerenteam van vier tot zes jongeren op, die er in twee jaar tijd nog eens 90 jongeren bij betrekken. Zij gaan zelfstandig aan de slag met maatschappelijke vraagstukken en bieden hier volgens hun eigen inzicht een antwoord op. Bijvoorbeeld samen het clubgebouw opknappen, werken aan de verduurzaming van de school, een festival organiseren of bedenken een oplossing om verspilling tegen te gaan. Samen maken zij hun leefomgeving een stukje mooier. Voor de kwaliteit van de uitvoering krijgen de teams eerst een training en worden vervolgens begeleid door ons.

Ben jij iemand die in dit projectteam iets concreets wil betekenen voor de buurt, aan de slag wil gaan met lokale maatschappelijke vraagstukken, aan je netwerk wil bouwen of het verschil wil maken? Dan kun je je aanmelden voor dit project!

 

Aanmelden/meer informatie:

Nikky Visker

06 83 59 38 35

n.visker@solidez.nl

 

Thijs Schaffers

06 53 21 29 22

t.schaffers@solidez.nl

 

 

 

 

Jong en Meer 2.0