Geld(zorgen)

Lees voor

Geld(zorgen)

Heb jij vragen over het omgaan met geld? Wil je juist geld verdienen? Geef je meer uit dan je binnenhaalt en heb je daardoor schulden? Deurwaarder aan de deur gehad?

In de gemeente Wageningen werken diverse organisaties samen om jou te ondersteunen bij het gezond omgaan met geld en het oplossen van geldzorgen.

Jongerenwerk Solidez Welzijn
Het jongerenwerk is er speciaal voor jongeren uit Wageningen, ook als het gaat om geld(zorgen). Onze jongerenwerkers kijken samen met jou naar de situatie en geven je de informatie of het  advies dat je nodig hebt. Samen zorgen we ervoor dat je situatie weer onder controle komt. Als het nodig is kunnen we je helpen bij het op orde brengen van de administratie of het invullen van formulieren, bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag. Loop gewoon binnen tijdens de openingstijden bij Jongerencentrum Entree met je vraag! De jongerenwerkers zijn er elke middag en in de avond.

De jongerenwerkers kunnen je ook ondersteunen en doorverwijzen naar o.a.

  • Sociaal Raadslieden Solidez Welzijn
    Weet jij niet waar je recht op hebt of hoe het zit met een uitkering of toeslag? De medewerkers van Sociaal Raadslieden hebben een brede kennis van wetten, regelingen en voorzieningen. Zij helpen je graag. De dienstverlening is vertrouwelijk en is kosteloos voor alle inwoners van Wageningen. Lees hier meer over het aanbod van de Sociaal Raadslieden.
  • Schuldhulpverlening gemeente Wageningen
    Als je schuldhulpverlening nodig hebt, kan je via de gemeente gebruik maken van hulpverlening. Meer informatie hierover vind je op de website van de
  • MEE Veluwe
    Heb je een beperking, chronische ziekte of autisme spectrum stoornis? MEE Veluwe is een organisatie voor alle mensen met een beperking, chronische ziekte of autisme spectrum stoornis en hun omgeving. MEE Veluwe biedt informatie, advies en ondersteuning. Deze organisatie is een onafhankelijke partij en denkt graag met je mee. De dienstverlening is gratis, ook als het gaat om ondersteuning op het gebied van geld(zorgen). Ook worden verschillende trainingen aangeboden en kijken zij samen met jou wat er mogelijk is. Als het nodig is, ondersteunen zij jou vervolgens bij het aanvragen van voorzieningen en als je een bijvoorbeeld een bezwaarschrift wilt indienen? Vraag één van de jongerenwerker naar de contactgegevens van MEE.

Meer informatie?

Neem contact op via entree@solidez.nl of bel/app met één van de jongerenwerkers: Thijs Schaffers, jongerenwerker, via 06 83939836 of stuur een mail naar t.schaffers@solidez.nl

Thijs Schaffers

Jongerenwerker
06 83 93 98 36
"werkdagen ma t/m vrij na 12 uur, do en vrij ook avond "