Geld(zorgen)

Heb jij vragen over het omgaan met geld? Wil je juist geld verdienen? Geef je meer uit dan je binnenhaalt en heb je daardoor schulden? Deurwaarder aan de deur gehad?
In Wageningen werken diverse organisaties samen om jou te ondersteunen bij het gezond omgaan met geld en het oplossen van geldzorgen.

Jongerenwerk Solidez
Het jongerenwerk is er speciaal voor jongeren uit Wageningen, ook als het gaat om geld(zorgen). We kijken samen met jou naar de situatie en geven we je de informatie of het  advies dat je nodig hebt. Samen zorgen we ervoor dat je situatie weer onder controle komt. Als het nodig is kunnen we je helpen bij het op orde brengen van de administratie of het invullen van formulieren, bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag.  Loop gewoon eens binnen met je vraag! We zijn er elke middag en soms ook in de avond.

MEE Veluwe
MEE Veluwe is een organisatie voor alle mensen met een beperking, chronische ziekte of autisme spectrum stoornis en hun omgeving. MEE Veluwe biedt informatie, advies en ondersteuning. MEE Veluwe is laagdrempelig en onafhankelijk. De dienstverlening is gratis, ook als het gaat om ondersteuning op het gebied van geld(zorgen). Ook bieden we verschillende trainingen aan. Samen kijken we wat er mogelijk is. Als het nodig is, ondersteunen we je vervolgens bij het aanvragen van voorzieningen. Wil je een bezwaarschrift indienen? Ook dan kunt u bij ons terecht voor ondersteuning. Vraag de jongerenwerker naar de contactgegevens van MEE.

Aanbod Sociaal Raadslieden Solidez
De medewerkers hebben een brede kennis van wetten, regelingen en voorzieningen. De dienstverlening is vertrouwelijk en is kosteloos voor alle inwoners van Wageningen. Lees hier meer over het aanbod van de Sociaal Raadslieden.

Schuldhulpverlening
Als je schuldhulpverlening nodig hebt, kan je via de gemeente gebruik maken van hulpverlening. Meer informatie daarover vind je op de website van de gemeente.

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!