Hulp en werkwijze Buurt Maatschappelijk Werk

Lees voor

Hulp en werkwijze Buurt Maatschappelijk Werk

Gratis hulp

Buurt Maatschappelijk Werk is gratis voor mensen die in Wageningen wonen. Er is geen indicatie voor nodig vanuit de gemeente en ondersteuning is op vrijwillige basis. Na aanmelden nemen we binnen 2 werkdagen contact op en ons streven is om binnen twee weken na aanmelding de eerste afspraak te maken.

Samen kijken we naar de oorzaak van je probleem, waar je tegenaan loopt en welke oplossingen er mogelijk zijn. We luisteren naar jouw verhaal en denken met je mee, deze gesprekken zijn vertrouwelijk, met respect voor jouw privacy.

Oplossingen bij jouw probleem/vraag

We kijken naar oplossingen die het beste bij jouw situatie passen. Om jouw vraag/probleem aan te pakken kijken we onder andere naar hulp uit je eigen omgeving of in samenwerking met andere organisaties.

In een eerste gesprek kan je vraag soms al worden beantwoord of er zijn vervolggesprekken nodig om naar een oplossing toe te werken. Deelname aan Buurt Maatschappelijk Werk is op vrijwillige basis en gratis voor inwoners van de gemeente Wageningen.

Hulp bij Ouderschap Tijdens of Na Scheiding

Een scheiding is een moeilijke gebeurtenis en heeft veel impact op de kinderen. Wanneer ouders uit elkaar gaan, kunnen er problemen ontstaan over afspraken en over de opvoeding van het kind.

Buurt Maatschappelijk Werk biedt je als ouder(s) tijdens of na een scheiding hulp bij Ouderschap. Een goede communicatie met de andere ouder en je als ouder emotioneel sterk voelen, zijn erg belangrijk voor het gezond opgroeien van de kinderen. Hierbij ondersteunt het Buurt Maatschappelijk Werk.
Meer informatie staat in de folder Hulp bij Ouderschap Tijdens of Na Scheiding

Welzijn van kinderen voorop

Bij een scheiding word je als ouder(s) meestal overspoeld door emoties en moet er veel geregeld worden, zeker als het gaat om de kinderen en de opvoeding. Het welzijn van de kinderen kan onbedoeld op de achtergrond  komen te staan. Hulp bij Ouderschap voorkomt dat het conflict tussen ouders verergert en ten koste van de kinderen gaat. In gesprekken met Buurt Maatschappelijk Werk staat het welzijn van het kind altijd voorop, naast de hulpvraag van de ouder(s).

Welke ondersteuning biedt Buurt Maatschappelijk Werk?

Zoek je als ouder(s) hulp bij Ouderschap, dan kun je snel en gemakkelijk terecht bij Buurt Maatschappelijk Werk. Tijdens het eerste gesprek bepalen we samen of Buurt Maatschappelijk Werk de ondersteuning kan bieden die nodig is. Daarna worden eventuele vervolggesprekken ingepland en waarin de volgende punten aan de orde kunnen komen:

  • Leren op een helpende wijze met de andere ouder te communiceren
  • Ondersteuning bij het maken van een ouderschapsplan
  • Emotionele ondersteuning bij eventuele rechtszaken over de omgangsregeling met de kinderen
  • Hulp bij het omgaan met de nieuwe situatie.

 Wat levert hulp bij Ouderschap Tijdens of Na Scheiding op?

  • Je bent als ouder(s) in staat om op een opbouwende manier met elkaar te communiceren en samen te werken om een goede ouder voor het kind te zijn en te  blijven
  • De kinderen kunnen een goed contact met beide ouders onderhouden.

Het is niet verplicht dat beide ouders meedoen, je kunt als ouder ook alleen ondersteuning vragen.

Waar vindt je ons?

Je kunt ons aanspreken in de Huizen van de Wijk van Solidez, maar je kunt ons ook bellen of mailen en een afspraak met ons maken. Soms kan al in een eerste gesprek de vraag beantwoord worden of kan in vervolggesprekken naar een oplossing worden toegewerkt.

Locaties:

  • Huis van de Wijk De Pomhorst, Pomona 562, Wageningen
  • Huis van de Wijk Ons Huis, Harnjesweg 84, Wageningen
  • Huis van de Wijk De Nude, Kortestraat 2, Wageningen
  • ’t Palet, Rooseveltweg 408a, Wageningen

Je  kunt ook contact opnemen via 0317 46 88 25 of via buurtmw@solidez.nl