Cursussen en gespreksgroepen

Lees voor

Cursussen en gespreksgroepen

Buurt Maatschappelijk Werk organiseert regelmatig diverse cursussen en gespreksgroepen (meestal gratis) waar je aan deel kunt nemen, zoals ‘Opkomen voor jezelf’ en Rouwverwerking.

  • Cursus ‘Opkomen voor jezelf’ | Start maandag 8 april 2024

Volg de cursus waarin je leert goed voor jezelf te zorgen met respect voor de ander.

Solidez Welzijn organiseert de training ‘Opkomen voor jezelf’. Heb je moeite om je grenzen aan te geven of voel je wat onzeker en vind je het lastig om je mening te geven? Dan kan deze training je helpen om assertiever te worden en meer op te komen voor jezelf en waar je leert om op een duidelijke en respectvolle manier te reageren.

Start bijeenkomsten 8 april 2024

De gehele training bestaat uit 10 bijeenkomsten, verdeeld over 5 modules. De basismodule ‘assertief communiceren’ start op maandag 4 maart 2024 van 19.00 tot 21.15 uur in ’t Palet aan de Rooseveltweg 408a in Wageningen. Na het volgen van deze basismodule maak je zelf de keuze aan welke vervolgmodules je wilt deelnemen. In de vervolgmodules staan de thema’s ‘Assertief gedrag’, ‘Goed voelen’, ‘Anders leren denken’ en ‘Stress uit je lijf’, centraal.

De trainingsdata zijn: 

Maandag 8, 15 en 22 april
Maandag 6, 13, 20 en 27 mei
Maandag 3, 10 en 17 juni

Gratis training

Inwoners van de gemeente Wageningen kunnen kosteloos deelnemen aan deze training. Voor deelname wordt tijdens een kennismakingsgesprek de leerwensen en doelen geïnventariseerd.

Informatie en aanmelden:

Start: maandag 8 april 2024
Locatie: Rooseveltweg 408a, 6707 GX Wageningen
Kosten: Gratis

Aanmelden neem bij Monique van de Wakker, (Groeps) Maatschappelijk Werker Solidez Welzijn, via m.vandewakker@solidez.nl of 06 22 13 86 55.

 

  • Gespreksgroep Rouwverwerking | Start donderdag 2 mei 2024

In de bijeenkomsten staan het uitwisselen van ervaringen, elkaar steunen en het geven van eventuele tips centraal. Ook komen er verschillende thema’s aan bod zoals ‘de verschillende emoties bij het rouwproces’, ‘reacties van de omgeving na het overlijden’ en ‘hoe om te gaan met speciale dagen’. De bijeenkomsten worden gehouden  in Huis van de Wijk De Nude, Kortestraat 2.

De trainingsdata zijn:

Donderdag 2 en 30 mei
Donderdag 20 juni
Donderdag 25 juli
meer data volgen

Informatie en aanmelden:

Start: donderdag 2 mei 2024
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Huis van de Wijk De Nude, Kortestraat 2, 6702 BH Wageningen
Kosten: Gratis

Aanmelden bij: Pieternel Geurts (Buurtmaatschappelijk werker), telefoon: 0317 46 88 25 of per mail: p.geurts@solidez.nl of Sonia van der Heijden (Buurtmaatschappelijk werker), telefoon 06 10 25 86 77  of per mail s.vanderheijden@solidez.nl

 

Gratis hulp

Buurt Maatschappelijk Werk is gratis voor mensen die in Wageningen wonen.
Er is geen indicatie voor nodig vanuit de gemeente en vaak kun je binnen twee weken terecht voor de eerste afspraak.

Doorverwijzen

Het kan zijn dat Buurt Maatschappelijk Werk ouders niet kan helpen,  bijvoorbeeld als conflicten dreigen te escaleren. In dat geval verwijst Buurt Maatschappelijk Werk je door naar passende hulp en zorgt voor een zorgvuldige overdracht.

Meer informatie?

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak bel 0317 46 88 25 of stuur een e-mail naar buurtmw@solidez.nl