Het verhaal van... Gerrie

Gerrie 76

Ik maak graag gebruik van de Plusbus. De chauffeurs zijn zo aardig, altijd tijd voor een praatje en heel behulpzaam.

Lees het verhaal van Gerrie

Plusbus Wageningen

De Plusbus Wageningen:

  • voorziet in vervoer voor minder mobiele ouderen en voor mensen met een beperking in Wageningen.
  • maakt het mogelijk dat ook zij actief mee kunnen doen in onze samenleving.
  • is bijzonder vanwege de enorme klantvriendelijkheid van de vrijwillige bestuurders. Zij zijn er altijd op gericht net iets extra’s voor de klant te doen.
  • De Plusbus vervoert van deur tot deur.

Werkwijze
Een groep vrijwilligers maakt het mogelijk om zeven dagen per week vervoer op maat aan te bieden, met een personenbus en een rolstoelauto. U kunt worden afgezet bijvoorbeeld bij familie, ziekenhuis, kerk, dagopvang enzovoorts. Als u gebruik wilt maken van de Plusbus  – en tot de doelgroep behoort – kunt u zich als lid aanmelden. Als u lid bent van de Plusbus, kunt u uw vervoerswensen op werkdagen telefonisch aan het meldpunt van de Plusbus doorgegeven. De rit wordt dan ingepland en u wordt op het afgesproken tijdstip opgehaald en zonodig binnen in de woning opgehaald door de chauffeur.

Vrijwilligers
Wil u ook chaufferen in de Plusbus? U bent welkom als nieuwe vrijwilliger. De indeling van de rijtijden wordt altijd in overleg met de chauffeur gemaakt. Ook als u maar 1 dagdeel (ochtend, middag of avond) beschikbaar bent. Uiteraard hebben we eerst een kennismaking en kijken we of u geschikt bent als chauffeur.

Corona
Uiteraard hebben wij onze voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo hebben wij een scherm tussen de chauffeur en onze passagiers en worden de auto’s schoongemaakt tussen de ritten door. Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0317-419037, tussen 9 en 11.45 uur

Donateurs
De Plusbus Wageningen wil de kosten voor het vervoer zo laag mogelijk houden, daarom zijn donateurs erg belangrijk. We zijn nog op zoek naar donateurs en elke donatie is welkom.

Voor meer informatie over het lidmaatschap, donaties of vrijwilligerswerk kunt u bellen met de medewerkers of een e-mail sturen naar de Plusbus.

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!