Het verhaal van... Corine

Corine 31

Met drie kleine kinderen had ik het moeilijk. Alles wilde ik perfect doen, maar ik kreeg het niet op rolletjes.

Lees het verhaal van Corine

Een steuntje in de rug nodig? Als gezin kun je in een situatie terecht komen waarin het niet zo goed loopt. Dat kan zijn door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig sociaal contact, geldgebrek of spanningen in je relatie. Meestal lukt het je om zelf de problemen op te lossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd en aandacht voor je heeft. Een luisterend oor of iemand die een handje helpt bij het regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Kind aan Huis zou dat steuntje in de rug kunnen bieden. Er zijn geen kosten voor het gezin.

Wat is Kind aan Huis?

Kind aan Huis biedt gezinnen ondersteuning door praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen tot 15 jaar in de gemeente Wageningen. Als ouder geef je zelf aan wat jouw behoefte is; jouw vraag staat centraal. De meeste vrijwilligers van Kind aan Huis zijn zelf ook ouder en hebben een training gevolgd om gezinnen te kunnen ondersteunen. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door Irini Boxma en Leen Verhoeven, de coördinatoren van Kind aan Huis. Kind aan Huis wordt uitgevoerd door Solidez, hoort bij Welsaam en we werken vanuit het Palet.
Coördinatoren Kind aan Huis: Irini Boxma 06 13 00 96 63 en Leen Verhoeven 06 45 66 45 06

Klik hier voor de Folder Kind aan Huis

Wil je vrijwilliger worden?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je twee uur in de week tijd en vind je het leuk om te werken met kinderen en ouders, kijk dan hier

Kind aan Huis werkt samen met Buurtgezinnen en de Voorleesexpress.

Buurtgezinnen koppelt gezinnen die hulp nodig hebben (vraaggezinnen) aan gezinnen die ondersteuning willen bieden (steungezinnen).

De Voorleesexpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier.

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!