Buurtbemiddeling

Heb je last van spanningen met de buren en lukt het niet om er samen of met hulp van anderen uit te komen? Durf je niet goed zelf het initiatief te nemen voor een gesprek? Of heb je het probleem al vaker voorgelegd zonder resultaat? In dat geval kunnen geschoolde, vrijwillige buurtbemiddelaars je waarschijnlijk op weg helpen. Als de wrevel in een vroeg stadium is, heeft buurtbemiddeling een grote kans van slagen.

Buurtbemiddeling is er voor beide partijen. Twee onafhankelijke, vrijwillige bemiddelaars maken eerst kennis met jou en met je buren. Tijdens een bemiddelingsgesprek zitten jullie, jij en je buren, op vrijwillige basis met elkaar om de tafel op een neutrale plek. De gesprekken zijn vertrouwelijk. De bemiddelaars zijn neutraal en helpen jullie beiden de feiten, behoeften en gevoelens boven water te krijgen. Vervolgens wordt gezocht naar oplossingen die voor jullie beiden aanvaardbaar en uitvoerbaar zijn.

De bemiddelaars werken (en bellen) anoniem. Wanneer je contact zoekt met buurtbemiddeling kun je het beste een email sturen naar buurtbemiddeling@solidez.nl Als je telefonisch contact opneemt met Buurtbemiddeling krijg je de receptie aan de lijn (alleen ’s ochtends). Zij zorgen dat je teruggebeld wordt door de Coördinator Buurtbemiddeling.

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!