Buurtbemiddeling Wageningen

Heb je last van spanningen met de buren en lukt het niet om er samen of met hulp van anderen uit te komen? Durf je niet goed zelf het initiatief te nemen voor een gesprek? Of heb je het probleem al vaker voorgelegd zonder resultaat? Dan kunnen geschoolde, vrijwillige buurtbemiddelaars je waarschijnlijk op weg helpen. Stel een beroep op Buurtbemiddeling niet te lang uit. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe groter de kans van slagen.

Buurtbemiddeling is er voor beide partijen. Twee onafhankelijke, vrijwillige bemiddelaars maken eerst apart kennis met jou en met je buren. In dat gesprek kan ieder de eigen kant van het verhaal aan hen vertellen. Tijdens een bemiddelingsgesprek daarna zitten jullie, jij en je buren, op vrijwillige basis met elkaar om de tafel op een neutrale plek. De gesprekken zijn vertrouwelijk. De bemiddelaars zijn neutraal en helpen jullie beiden de feiten en gevoelens én de wensen voor plezierig wonen boven tafel te krijgen. Vervolgens wordt gezocht naar oplossingen die voor jullie beiden aanvaardbaar en uitvoerbaar zijn. Doel is dat je  weer op een gezonde manier als buren verder kan.

Thuisbegeleiding 3

Buurtbemiddeling is telefonisch bereikbaar op maandag- en donderdagmorgen. Als de coördinator niet aanwezig is kun je de voicemail inspreken en, misschien nog beter, een email sturen naar buurtbemiddeling@solidez.nl. In alle gevallen wordt je teruggebeld door de coördinator Buurtbemiddeling.

Klik hier voor Folder Buurtbemiddeling 2019

 

 

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!