Buurtbemiddeling Wageningen

Heb je last van spanningen met de buren en lukt het niet om er samen of met hulp van anderen uit te komen? Durf je niet goed zelf het initiatief te nemen voor een gesprek? Of heb je het probleem al vaker voorgelegd zonder resultaat? Dan kunnen geschoolde, vrijwillige buurtbemiddelaars je waarschijnlijk op weg helpen. Stel een beroep op Buurtbemiddeling niet te lang uit. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe groter de kans van slagen.

Werkwijze

  • Na de aanmelding neemt de coördinator contact op voor een telefonisch intakegesprek, over de situatie en de mogelijkheden van Buurtbemiddeling.
  • Wanneer je bemiddeling wilt, maken de bemiddelaars een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij je thuis.
  • Hierna gaan de bemiddelaars in gesprek met de buren.
  • Tijdens een bemiddelingsgesprek daarna zitten jullie, jij en je buren, met de bemiddelaars om tafel op een neutrale plek.

De gesprekken zijn vertrouwelijk. De bemiddelaars zijn neutraal en helpen jullie beiden de feiten en gevoelens én de wensen voor plezierig wonen boven tafel te krijgen. Vervolgens wordt gezocht naar oplossingen die voor jullie beiden aanvaardbaar en uitvoerbaar zijn. Doel is dat je weer op een gezonde manier als buren verder kan.

Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in de gesprekken.

 

Buurtbemiddeling is telefonisch bereikbaar op maandag- en donderdagmorgen. Als de coördinator niet aanwezig is kun je de voicemail inspreken en, misschien nog beter, een email sturen naar buurtbemiddeling@solidez.nl. In alle gevallen wordt je teruggebeld door de coördinator Buurtbemiddeling.

Klik hier voor Folder Buurtbemiddeling 2019

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!