‘Held! Dat mag best eens gezegd worden.’

Ieder jaar worden op 10 november de mantelzorgers in heel Nederland in het zonnetje gezet. Dit jaar hebben 50 Wageningse helden/mantelzorgers uit Wageningen genoten van een lekker ouderwets stamppottenbuffet, perfect verzorgd door partycentrum De Patio. Andere helden kozen voor een cadeaukaart of een Dagboek van de Mantelzorger. Op deze manier zijn de mantelzorgers namens de gemeente Wageningen bedankt voor hun inzet.

Herkenning en ontspanning

Tijdens het diner konden mantelzorgers een goed gesprek hebben met mensen die hun verhaal herkennen en ook blij waren dat ze even hun zorg(en) konden vergeten nu er eens voor hén gezorgd werd en zij even vrijaf hadden. De sfeer kwam er écht goed in toen het Rad van Avontuur ging draaien en er aardige prijzen werden uitgedeeld aan de lucky numbers. Die prijzen hadden we te danken aan de mensen van Wageningse Uitdaging en lokale winkeliers. Iedereen was het erover eens: voor herhaling vatbaar! Zo hebben 175 Wageningse mantelzorgers genoten van iets dat speciaal voor henzelf was en konden ze de zorg even uit hun hoofd zetten.

Aandacht en tijd mantelzorger

En dat zouden ze vaker moeten doen. Mantelzorgen legt ongemerkt steeds meer beslag op de aandacht en tijd van een mantelzorger, en dan is er een reëel risico dat je onvoldoende aandacht hebt voor je eigen ontspanning en behoeften. Aandacht voor jezelf is des te belangrijker omdat je dat nodig hebt om het vol te kunnen houden.

Luisterend oor en ondersteuning

Voor een luisterend oor of meer informatie over de manieren waarop je als mantelzorger het evenwicht kunt houden tussen zorgtaken en eigen behoeften, neem contact op met het Mantelzorgsteunpunt van Solidez Welzijn. Bel 0317 468 818 of stuur een e-mail naar  mantelzorgwageningen@solidez.nl