Geslaagde Buitenspeeldag!

‘Is dit iedere week?’

Deze vraag stelden meerdere kinderen tijdens de Buitenspeeldag afgelopen woensdag 8 juni. Een jongetje van 6 jaar zei tegen zijn moeder; ‘Ik wil voortaan niet meer naar de sport BSO, voortaan kom ik ‘s woensdags hier!’

In samenwerking met geweldige vrijwilligers, Kinderwerk,  Sportbuurtwerk, Mantelzorg en maatschappelijk werk van Solidez Welzijn, Sportservice Wageningen, Stichting Balance Buddy en Lekker in je Vel, is een meer dan fantastische Buitenspeeldag neergezet bij de Huis van de Wijk de Pomhorst.

Op het hoogtepunt van de middag waren er rond de 80 kinderen en een heleboel ouders die hun kind vergezelden. Vanuit Villa Beestenboel nam een groep met 18 kinderen en drie enthousiaste begeleiders  deel aan de Buitenspeeldag.

Vanwege de regen was er een afgeslankt programma maar konden activiteiten die veel aandacht tussen volwassenen en kind genereerden en ook tussen kinderen onderling wel door gaan: samen dingen leren, dingen maken, hoe beweeg je op deze muziek, een gezond broodje maken en een super lekkere en gezonde smoothie. In twee tenten waren leuke workshops waaronder Afrikaans trommelen, schermen en breakdance. En er was voor jonge mantelzorgers een speciale activiteit in het kader van de week van de jonge mantelzorger georganiseerd. Zij konden ‘happy stones’ beschilderen.

Wageningen kan terugkijken op een fantastisch geslaagde ‘Buitenspeeldag’!