Feestelijke opening jongerencentrum Entree

Donderdag 16 juni werd ons hernieuwde jongerencentrum van Wageningen feestelijk geopend door wethouder Guido van Vulpen. En samen met jongere Cynthia werd de nieuwe naam voor het centrum onthuld: ENTREE.

Het jongerencentrum heeft een rigoureuze facelift ondergaan en ziet er weer top uit. En bij een nieuwe look past een nieuwe naam. Jongeren hebben zelf intensief meegedacht en gewerkt aan de verbouwing en ook de nieuwe naam voor hun centrum bedacht.

Groots feest

De opening werd een groot feest dat opgeluisterd werd door de populaire Dave Roelvink. Daarnaast waren er tal van leuke activiteiten, zoals een pool-toernooi, game-toernooi, karaoke, pubquiz en watergevecht. Door de dag heen namen hier circa 100  jongeren aan deel.

Metamorfose

Het centrum dat voor kort ’t Oude Bijenhuis heette, is al sinds 1973 in gebruik als jongerencentrum en iedere nieuwe generatie bracht daarbij haar eigen sfeer mee. Het gebouw was toe aan een grondige aanpak waarbij ook veiligheidsmaatregelen zijn doorgevoerd. Met de jongeren van het project van Jong en Meer werd een plan bedacht en ook uitgevoerd. De afgelopen maanden is er bergen werk verzet en het resultaat mag er zijn! ENTREE is eigentijds en biedt een plek waar alle jongeren tussen 12 en 23 jaar terecht kunnen om hun talenten te ontdekken, leeftijdgenoten te ontmoeten of voor vragen, hulp en advies.

Lancering Kwikstart-app

Ook werd tijdens deze opening de kwikstart-app gelanceerd. Een app speciaal voor jongeren in de gemeente Wageningen waar ze antwoorden kunnen vinden op vele vragen op het gebied van wonen, werk, regelingen en andere hulp- en advieszaken. De Kwikstart-app is gratis te downloaden via www.kwikstart.nl/gemeenten/wageningen

Meer weten over Solidez Welzijn of over het jongerenwerk? Bekijk onze website www.solidez.nl