Digitale hulp dichtbij: geen vraag is te gek

Lees voor

Digitale hulp dichtbij: geen vraag is te gek

In Huis van de Wijk De Pomhorst en De Nude kunnen inwoners wekelijks terecht voor hulp bij al hun digitale vragen. Sinds begin april hebben Solidez en de bblthk de handen ineengeslagen om een inloopspreekuur aan te bieden. Elke week is er een medewerker van de bblthk aanwezig om samen met het team van Solidez mensen te helpen met kleine en grotere vragen op digitaal gebied.

Iedereen is welkom

Of het nu gaat om vragen over apps die niet werken, hoe je foto’s van je telefoon op je laptop zet, inschrijven bij De Woningstichting als je nog nooit met iDeal hebt gewerkt of het opschonen van een overvolle mailbox. Geen vraag is te klein of te groot. Rick Breg van de bblthk benadrukt dat iedereen welkom is, ongeacht leeftijd of digitale vaardigheid. “Het gaat vaak om kleine dingen die het leven van iemand net iets makkelijker maken,” legt hij uit.

De sfeer tijdens het inloopspreekuur is ontspannen en laagdrempelig. Bezoekers kunnen binnenlopen, een kopje koffie drinken en in een informele setting hun vragen stellen. “Ik ben blij dat dit bestaat, want al die moderne dingen daar kan ik niet zo snel in mee,” vertelt een tevreden bezoeker.

Enthousiaste bezoekers

Sinds de start van het spreekuur hebben Rick en zijn collega’s al veel mensen geholpen met uiteenlopende vragen. Zo hebben ze onder andere Gmail-accounts geverifieerd op telefoon en tablet, een ziekenhuis afspraak gemaakt met DigiD, online doorverwijzingen gescand en verstuurd en nieuwe DigiD’s aangevraagd voor mensen die er niet mee uit de voeten konden.

Een andere bezoeker was opgelucht na het opschonen van haar overvolle mailbox: “Joh, ik wist helemaal niet dat het zo weinig werk was, maar ik ben er niet mee opgegroeid. Ik zou niet weten hoe het moet.”

Loop eens binnen

Of je nu vastloopt met je tablet, vragen hebt over online bestellingen of gewoon wat extra uitleg nodig hebt: het inloopspreekuur is er voor jou. “Wat fijn zo’n wekelijkse inloop! Dan kan ik snel terecht met mijn vraag wanneer mijn tablet of telefoon vastloopt,” aldus een enthousiaste bezoeker.

Kom gerust langs in De Pomhorst (Pomona 562) op dinsdag van 10:30 tot 12:30 uur of in De Nude (Kortestraat 2) op woensdag van 12:00 tot 14:00 uur.

De koffie staat klaar en er is altijd iemand om je op weg te helpen in de digitale wereld.