De CLUB – Coaching for Language, Understanding & Community Building

Na een brainstorm sessie met medewerkers van het vrijwilligerscentrum Wageningen is er in 2018 de CLUB opgericht. Het doel is internationale bewoners van Wageningen beter in de stad te kunnen integreren. De basis daarvoor: De Nederlandse taal.

Op het moment worden er in Wageningen geen gratis lessen aangeboden, terwijl de vraag groot is. Zowel studenten als ook vluchtelingen of gast-researchers hebben niet altijd de financiële mogelijkheid om een Nederlands cursus te volgen. Dit gaat ten koste van goede integratie tussen verschillende groepen in de stad.

Bij de CLUB kan iedereen terecht; alle bijeenkomsten zijn gratis, net zoals de door ons gemaakte materialen. Onze coaches zijn getraind om de persoonlijke leerstijlen van mensen te herkennen en met hen samen een individueel leerplan op te zetten. Na 8 bijeenkomsten – dus twee maanden – gaan de leerlingen als “betaling” vrijwilligerswerk in de stad doen. Daardoor kan de CLUB volledig gratis blijven werken, en internationale burgers komen in direct contact met de lokale bewoners van de stad en oefenen de Nederlandse taal.

De bijeenkomsten worden gehouden in de Pomhorst van maandag tot en met donderdag van 20.00-22.00 uur.
Info: Info: tel. 06-42583594, email: anne.walther@wur.nl