Cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers start 7 februari 2022

Solidez Welzijn en de dementieketen Gelderse Vallei organiseren de cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers. Deze cursus gaat in op de oorzaken en het verloop van deze ziekten, het veranderende gedrag en de rol van de mantelzorger. Je krijgt informatie over het omgaan met de gedragsveranderingen en het geeft de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met andere mantelzorgers.

Ondersteuning en begeleiding

Het doel van de cursus is om de mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden in hun verzorgingstaak. En het stelt de partner en andere familieleden beter in staat in te spelen op gedrag en emoties en hierin een (nieuw) evenwicht te vinden. De zorg is daardoor langer en beter vol te houden. De deelnemers zijn meestal partners of kinderen, maar soms ook andere familieleden, vrienden of buren.

Zorgen voor een naaste in de gemeente Ede

Deze cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie in de thuissituatie. Deze cursus wordt aangeboden voor mantelzorgers wonend in Wageningen of mantelzorgers waarvan de naaste met dementie in Wageningen woont.

Data en kosten bijeenkomsten

De cursus bestaat uit vijf maandagmiddagen en op 7 februari 2022 start de eerste bijeenkomst van 13.00 tot 15.30 uur. De overige data zijn 14, 21 en 28 februari. Maandag 28 maart staat een terugkombijeenkomst gepland. Het maximaal aantal deelnemers is 10 personen. De kosten voor deze bijeenkomsten zijn € 35,– per persoon, inclusief cursusmateriaal. De bijeenkomsten vinden plaats in het Stadsatelier Ons huis, Harnjesweg 84 in Wageningen (vergaderruimte op de 1e etage).

De trainers zijn Els van Dusseldorp (casemanager dementie) en Madelon Siep (coördinator Solidez Mantelzorg).

Meer informatie of aanmelden?

Neem dan contact op met Solidez Mantelzorg via mail mantelzorgwageningen@solidez.nl of bel (0317) 46 88 18.