Coronanieuws: Nieuwe maatregelen m.i.v. 23 maart

Nieuwe maatregelen, wat betekent dat voor Solidez?

Afgelopen maandag zijn er helaas nieuwe, maar noodzakelijke maatregelen afgekondigd om het Coronavirus een halt toe te roepen.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen

Tot 1 juni zijn bijeenkomsten met meer dan 3 personen verboden. Dit betekent dat wij de inloop in Huis van de Wijk Stadsatelier Ons Huis ook hebben moeten sluiten. Er is dus geen mogelijkheid meer om koffie te komen drinken. Onze mensen doen hun uiterste best om toch contact te houden met de bezoekers, ook al is dat telefonisch.

Voor de Dagbesteding in de middag wordt nog gekeken of er een oplossing is. We zouden de mensen die gewend zijn om de Dagbesteding te bezoeken graag een alternatief bieden. Zodra hier nieuws over is wordt dit bekend gemaakt via onze social media en de Welsaampagina  https://welsaam.nl/faciliteiten-coronavirus-welsaam/

Update: De Dagbesteding gaat door! Met maximaal drie deelnemers per keer kan er worden voldaan aan de richtlijnen van het RIVM op het gebied van afstand houden en hygiëne.  Er wordt een schema gemaakt wie wanneer kan komen.

Mensen die hulp nodig hebben kunnen bellen naar 0317 41 30 88 of  mailen naar coronahulp@wageningen.nl Er staan al heel veel vrijwilligers klaar die mensen kunnen helpen met het doen van boodschappen, voor hen koken, voor een praatje en nog veel meer. Op www.welsaam.nl/coronahulp vindt u meer informatie.

 

Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Blijf thuis, let op de hygiëne en houdt afstand van elkaar. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt en elkaar een handje helpt, komen we hier gezamenlijk doorheen!

Esther van der Zee

Directeur/bestuurder Solidez