Coronanieuws 6 mei: nieuwe versoepelingen bieden mogelijkheden

Gisteravond tijdens de persconferentie zijn  weer versoepelingen in de Coronamaatregelen aangekondigd. Het Coronavirus  is helaas nog niet weg, dus we blijven samen verantwoordelijk voor het naleven van alle richtlijnen. Er is een voorzichtige planning gegeven tot 1 september, alles onder voorbehoud want een opleving van het virus blijft mogelijk.

Meer informatie:

https://nos.nl/artikel/2333007-zo-ziet-de-versoepeling-van-de-coronamaatregelen-er-in-de-komende-maanden-uit.html

Maar deze nieuwe versoepelingen bieden weer mogelijkheden voor ons.

Voorop staat dat we kwetsbare mensen dienen te beschermen, mensen van boven de 70 en/of met een zwakke gezondheid. Dit doen we door

  • Thuis te blijven bij gezondheidsklachten
  • Zoveel mogelijk vanuit huis te werken
  • Drukte te vermijden
  • Anderhalve meter afstand te houden tot elkaar. Als anderhalve meter niet mogelijk is, is het raadzaam om mondkapjes te gebruiken, zoals in het OV.
  • Niezen in de holte van je elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken
  • Veelvuldig goed de handen te wassen

Vanaf 11 mei kunnen we sport- en spel activiteiten in de buitenlucht organiseren. Voor kinderen boven de 12 jaar moet de anderhalve meter maatregel in acht genomen worden. Het team Jeugd (Jongerenwerk, Kinderwerk en Sportbuurtwerk) zijn al volop plannen aan het ontwikkelen hiervoor. Houd de website en social media in de gaten.

Tevens bieden de maatregelen onze locaties, de Huizen van de Wijk en het Jongerencentrum, de mogelijkheid om per 1 juni weer open te gaan, mits we de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers kunnen waarborgen. Dit betekent dat we, op afspraak, een beperkt aantal mensen kunnen toelaten zodat we de anderhalve metermaatregel kunnen hanteren. Hierop moet toezicht gehouden worden. De hygiëne moet extra in de gaten gehouden worden door regelmatig oppervlakten te ontsmetten en handen te wassen. Mensen die gezondheidsklachten hebben kunnen we niet toelaten.

Deze versoepeling is een voorzichtige stap voorwaarts en we gaan er alles aan doen om de mogelijkheden die geboden worden goed vorm te geven. Wij zijn blij dat we een deel van onze diensten en activiteiten weer langzaam en zorgvuldig kunnen gaan opstarten.

Esther van der Zee,

Directeur bestuurder