Coronanieuws 21 april: lichte versoepeling van de maatregelen

Tijdens de persconferentie van premier Rutte gisteravond werd al snel duidelijk dat er niet echt veel verandering komt in de huidige maatregelen die genomen zijn om het Coronavirus een halt toe te roepen. De meeste maatregelen blijven van kracht tot 20 mei en de maatregelen voor evenementen zelfs tot 1 september.

Uitzondering hierop  zijn de maatregelen voor het Basisonderwijs en de Kinderopvang.  Basisschoolkinderen gaan na de meivakantie weer naar school, Kinderopvang gaat weer open en er mag weer gesport worden. Dit alles wel onder strikte voorwaarden.

Uitgebreide informatie is hier te lezen: https://nos.nl/artikel/2331272-dit-zijn-de-nieuwe-coronamaatregelen-op-een-rij.html

Voor ons Kinderwerk en Sportbuurtwerk betekent dit dat zij hun aanbod kunnen aanpassen aan de voorwaarden en dat er weer activiteiten georganiseerd kunnen gaan worden. Jongeren boven de 12 jaar mogen wel samen sporten maar alleen op anderhalve meter afstand van elkaar. Dus wel doel schieten en balletje over trappen, maar niet samen voetballen. Dit opent wel mogelijkheden, ook voor het Jongerenwerk. Hou de website en de Facebookpagina’s in de gaten! Zodra er iets georganiseerd gaat worden zullen we dit laten weten!

Verder willen wij als Solidez alvast anticiperen op een mogelijke versoepeling van de beperkingen en zijn wij aan het onderzoeken hoe we zaken kunnen regelen en organiseren. Dat vraagt een corona-protocol voor de locaties en voor alle andere diensten. Fysiek contact zal zoveel mogelijk moeten worden voorkomen en hygiëne is van groot belang. Te denken valt aan looproutes, andere ruimte-indeling, extra schoonmaak, afscheidingen van plexiglas e.d.

Wij gaan hier hard mee aan de slag, zodat we er klaar voor zijn als de maatregelen worden versoepeld!

We zijn er nog niet, maar er gloort een sprankje hoop voor de toekomst. Door de maatregelen op te volgen en met wat geduld, zorgen we ervoor dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten.

Esther van der Zee

Directeur/bestuurder Solidez