Buurtlunch in Ons Huis

Lees voor

Buurtlunch in Ons Huis

Iedereen is welkom bij de buurtlunch in Ons Huis op 22 september

Op vrijdag 22 september start Solidez in Ons Huis met een gezellige lunch en daarna een activiteit op vrijdag. Jaren geleden was er elke vrijdag een lunch voor ouderen in Ons Huis. In coronatijd kon dit geen doorgang meer vinden. Intussen is er een kleine groep enthousiaste vrijwilligers die, ondersteund door Solidez medewerkers, de lunch in een nieuw jasje gaat opstarten en oude en nieuwe gasten graag weer ontvangt!

Vanaf vrijdag 22 september is iedereen uit de buurt van Ons Huis welkom om samen te komen lunchen. Voor € 2,50 ben je welkom en geniet je van een lekkere en gezellige lunch met soep en brood. Na de lunch blijven we (met wie wil) samen voor een activiteit. De eerste keer spelen we samen spelletjes. Je bent welkom vanaf 12:30 uur, om 13:00 uur starten we met de lunch en om 15:30 uur ronden we de activiteit af.

Iedereen is welkom

‘Uit de buurt van Ons Huis’ is een ruim begrip; iedereen uit Wageningen is welkom! Kom gezellig met je buren of vrienden, of leer juist nieuwe mensen kennen. Yvonne (sociaal werker Solidez): ‘We hopen dat met deze activiteit mensen samenkomen, een gezellige middag hebben en nieuwe mensen leren kennen. Als je hier mensen leert kennen, wordt een gesprekje op straat, een kop koffie bij elkaar thuis of een helpende hand in de toekomst misschien ook mogelijk.’

Samen met vrijwilligers

Voorlopig zijn de buurtlunches en activiteiten op vrijdag om de week gepland. Bij voldoende animo én met genoeg vrijwilligers wil Solidez het vanaf 2024 wekelijks voortzetten. De lunch en activiteit worden ondersteund door Solidez, maar volledig georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers.
We hebben iemand die kookt, een organisator en een gastvrouw. De kookvrijwilliger heeft al eerder maaltijden gemaakt voor grote groepen, houdt van creatief koken en maakt graag lekker en gezond eten klaar.

‘We willen graag weten aan welke (soort) activiteiten je behoefte hebt, dan proberen wij dat te organiseren. We willen graag dat gasten een fijne middag beleven en met een goed gevoel naar huis gaan.’

Help je mee?

Voor de buurtlunch en activiteit zijn we nog op zoek naar extra handjes! Als je een actievere rol wilt als vrijwilliger (bijvoorbeeld in de keuken, in contact met de gasten of bij het organiseren/ondersteunen van de activiteiten), neem dan contact op met Yvonne van Gestel via y.vangestel-vandepeppel@solidez.nl.  Ook als je denkt met jouw organisatie of initiatief een leuke invulling te kunnen geven aan een activiteit, nodigen we je uit contact op te nemen.

Data van de buurtlunches

De data van de buurtlunch en activiteit in 2023 zijn: 22 september, 6 en 20 oktober, 3 en 17 november, 1 en 15 december. Inloop vanaf 12:30 uur, lunch om 13:00 uur en na afloop een wisselende activiteit tot 15:30 uur. Kosten € 2,50 per persoon.

Fijn als je je van tevoren aanmeld via mail: beheeroost@solidez.nl, telefoon: 0317 41 33 77 of aan de balie: Solidez Huis van de Wijk Ons Huis, Harnjesweg 84.
We kijken naar je uit!