Workshop ‘Zelfzorg in de mantelzorg: Grenzen stellen en eigen ruimte creëren’

  • Home
  • Activiteiten
  • Workshop ‘Zelfzorg in de mantelzorg: Grenzen stellen en eigen ruimte creëren’
Lees voor

Workshop ‘Zelfzorg in de mantelzorg: Grenzen stellen en eigen ruimte creëren’

Maak kennis met haptonomie op 20 september 2023

Ben je mantelzorger en wil je de signalen die je lichaam afgeeft bewuster leren kennen? Speciaal voor mantelzorgers in de gemeente Wageningen wordt op 20 september de workshop ‘Zelfzorg in de mantelzorg: Grenzen stellen en eigen ruimte creëren’ georganiseerd.

Waarnemen en voelen

Haptonomie gaat over het waarnemen en voelen van je wat er in je lichaam gebeurt. Door bewuster te voelen ben je beter in staat om de signalen van je lichaam op te merken. Met behulp van praktische oefeningen en bijbehorende theorie wordt tijdens de workshop gewerkt aan een stuk bewustwording van dit voelen.

Ruimte voor jezelf maken

Door je lichaam beter te gaan voelen word je bewuster van de hoeveelheid ruimte die jij wilt innemen en de signalen die je lichaam afgeeft bij een grens, wanneer je lijf ‘stop’ zegt. Door deze ervaring en bewustwording ben je beter in staat om ruimte voor jezelf te maken. Handvatten die jij als mantelzorger goed kunt gebruiken! De workshop wordt gegeven door Mieke Daenen (haptonoom).

Aanmelden en nadere informatie

De workshop wordt gehouden in Huis van de Wijk Ons Huis, Harnjesweg 84 in Wageningen van 19.30 – 21.30 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.15 uur. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan deze workshop (vol=vol). Aanmelden uiterlijk 5 september 2023 bij Marja de Zwaan via m.dezwaan@solidez.nl