Omschrijving

Gespreksgroep voor GGZ mantelzorgers

 

Zorgt u voor een naaste met psychische klachten? Dan bent u mantelzorger. In de gespreksgroep GGZ mantelzorgers ontmoet u anderen die ook zorgen voor iemand met deze problematiek. U vindt herkenning, erkenning en steun en krijgt tips van elkaar. Binnen deze gespreksgroep is er ook ruimte voor het krijgen en delen van informatie en advies over de psychische ziektebeelden en kan er een stukje psycho-educatie gegeven worden.

 

Leven met een naaste met psychische problemen is niet altijd gemakkelijk. Het kan zorgen voor conflicten, overbelasting en machteloosheid. Voor diegene zelf, maar ook  voor u als mantelzorger levert dat veel spanning op.

De voortdurend algemene waakzaamheid, onzekerheid en angst die psychische ziektebeelden met zich meebrengen kosten veel energie. Het ontbreken aan ziekte inzicht van uw naaste met GGZ problematiek en de hoge emotionele belasting kunnen zorgen voor (over)belasting. Ook het gedrag voortkomend uit de ziektebeelden roept vragen op over de omgang hiermee.

Soms weet u niet meer hoe u moet reageren of kunt u de zorg nauwelijks meer opbrengen. Herkent u zich hierin, dan kan deze gespreksgroep u wellicht helpen.

De gespreksgroep zal geleid worden door Madelon Siep (Mantelzorgconsulent).

 

Data:

·         Dinsdag 8 september 2020

·         Dinsdag 13 oktober 2020

·         Dinsdag 17 november 2020

·         Dinsdag 5 januari 2021

·         Dinsdag 9 februari 2021

·         Dinsdag 16 maart 2021

·         Dinsdag 11 mei 2021 (terugkom bijeenkomst)

 

Tijd: 14:00-16:00 uur

Locatie: Huis van de Wijk de Nude, Kortestraat 2, 6702 BH Wageningen. We maken gebruik van het lokaal.

Kosten: De eigen bijdrage is €20.-

Deelnemers: max. 8 personen

Meer informatie of aanmelden:

Wilt u meer weten of heeft u hier belangstelling voor? Neem dan contact op met Madelon Siep 0317 46 88 18 of mantelzorgwageningen@solidez.nl

 

Past het tijdstip van deze gesprekgroep niet voor u, maar heeft u wel behoefte aan deze ondersteuning? Laat het dan weten, dan kijken we bij meer signalen naar een ander moment.

Prijs: € €20,=
Contributie: Eenmalige bijdrage

Aanmelden