Omschrijving

Op woensdag 17 november start de Gespreksgroep GGZ mantelzorgers.

Zorgt u voor een naaste met psychische klachten? Dan bent u mantelzorger. In de gespreksgroep GGZ mantelzorgers ontmoet u anderen die ook zorgen voor iemand met deze problematiek. U vindt herkenning, erkenning en steun en krijgt tips van elkaar. Binnen deze gesprekgroep is er ook ruimte voor het krijgen en delen van informatie en advies over de psychische ziektebeelden en kan er een stukje psycho-educatie gegeven worden.

Leven met een naaste met psychische problemen is niet altijd gemakkelijk. Het kan zorgen voor conflicten, overbelasting en machteloosheid. Voor diegene zelf, maar ook  voor u als mantelzorger levert dat veel spanning op.

De voortdurend algemene waakzaamheid, onzekerheid en angst die psychische ziektebeelden met zich meebrengen kosten veel energie. Het ontbreken aan ziekte inzicht van uw naaste met GGZ problematiek en de hoge emotionele belasting kunnen zorgen voor (over)belasting. Ook het gedrag voortkomend uit de ziektebeelden roept vragen op over de omgang hiermee.

Soms weet u niet meer hoe u moet reageren of kunt u de zorg nauwelijks meer opbrengen. Herkent u zich hierin, dan kan deze gespreksgroep u wellicht helpen. De gespreksgroep zal geleid worden door Toos Bongenaar gespreksleider bij Solidez Mantelzorg.

Data:

  • Woensdag 17 november 2021
  • Woensdag 15 december 2021
  • Woensdag 12 januari 2022
  • Woensdag 9 februari 2022
  • Woensdag 9 maart 2022
  • Woensdag 6 april 2022
  • Woensdag 6 juli (terugkombijeenkomst)

 

Tijd: 10.00-11.30 uur

Locatie: ’t Palet, Rooseveltweg 408A, 6707 GX, Wageningen. Vergaderruimte op de 2e etage.

Kosten: De eigen bijdrage is €20.-

Deelnemers: max. 8 personen

 

Meer informatie of aanmelden:

Wilt u meer weten of heeft u hier belangstelling voor? Neem dan contact op met Madelon Siep 0317 46 88 18 of mantelzorgwageningen@solidez.nl

Prijs: € €20,=
Contributie: Eenmalige bijdrage

Aanmelden