Omschrijving

Heeft u een familielid met dementie waar u voor zorgt dan kan de cursus omgaan met dementie u ondersteunen.

De cursus ‘Omgaan met dementie’ gaat in op de oorzaken en het verloop van deze ziekten, het veranderende gedrag en de rol van de mantelzorger. U krijgt informatie over het omgaan met de gedragsveranderingen en de cursus geeft de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met andere mantelzorgers.

Doel

Het doel van de cursus is om de mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden in hun verzorgingstaak. De cursus stelt de partner en andere familieleden in staat beter in te spelen op gedrag en emoties en hierin een (nieuw) evenwicht te vinden. De zorg is daardoor langer en beter vol te houden. De deelnemers zijn meestal partners of kinderen, maar soms ook andere familieleden, vrienden of buren.

Cursusdata en kosten

De cursus bestaat uit vijf donderdagochtenden en vindt plaats in Stadsatelier “Ons Huis “ Harnjesweg  84 te Wageningen Trainers zijn casemanager dementie Geery Bruggink en mantelzorgconsulent Marjoke van Gelder.

De cursusruimte is volgens de coronamaatregelen ingericht.

De cursusdata zijn op donderdag:

20 mei, 3 juni,10 juni, 17 juni                                    van 10-12 uur

Terugkombijeenkomst 1 juli                                       van 10-12 uur

De kosten zijn € 35,- per persoon voor vijf ochtenden, inclusief materiaal

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan bij Mantelzorg Wageningen. Mail naar Marjoke van Gelder: mantelzorgwageningen@solidez.nl of bel: 0317 46 88 18 of 06 23 03 16 48.

Prijs: € €35,00

Aanmelden