Workshop ‘Spelletjes, liedjes en versjes op schoot’

 

Op 8 september van 9.00 tot 10.00 uur zijn baby’s van 6 tot ca. 18 maanden samen met hun (groot)ouders extra welkom in de bblthk voor de workshop ‘Spelletjes, liedjes en versjes op schoot’ van Joleijn Ruijter. De toegang is gratis.

Kinderen genieten van spelletjes met bijbehorende bewegingen en gebaren. Er zijn veel schoot- en handspelletjes en bijbehorende liedjes en versjes. Maar hoe gaan die ook alweer? We kennen ‘klap eens in je handjes’ en ‘Op een grote paddenstoel’. Maar er is nog veel meer.

Joleijn Ruijter is consulent vroeg- en voorschoolse educatie bij Solidez. In het kinderdagverblijf werkt zij dagelijks aan de taalontwikkeling van peuters. Door haar specialisme en haar ruime ervaring in het werken met jonge kinderen beschikt zij over een schat aan liedjes en versjes met spelletjes die u samen met uw baby of dreumes kunt doen. Kom naar de bblthk voor een vrolijke activiteit samen met uw kind.

Deze workshop is een activiteit in het kader van het project Boekstart voor baby’s. In dit project werken de bblthk, Startpunt Wageningen (Gemeente) en het Consultatiebureau Wageningen (VGGM) samen om taalstimulering bij heel jonge kinderen en hun ouders onder de aandacht te brengen; samen boekjes kijken, aanwijzen, benoemen, praten en zingen enzovoort.

// //