De netwerkcoach

Wie voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste zorgt, heeft vaak weinig tijd over voor sociale contacten. Daardoor wordt het netwerk kleiner, terwijl ze het juist zo hard nodig hebben. Een vrijwillige netwerkcoach staat mantelzorgers bij in het verstevigen of uitbreiden van het sociale netwerk.

 

Waarom een netwerkcoach?

Een stevig netwerk wordt belangrijker nu er een groter beroep gedaan moet worden op de hulp, steun en zorg van familie, vrienden en buren. Mantelzorg Wageningen wil door middel van het inzetten van vrijwillige netwerkcoaches mantelzorgers ondersteunen in het opbouwen of versterken van hun sociale netwerk. Het doel hiervan is om dingen met elkaar te kunnen delen, samen activiteiten te ondernemen en daar waar nodig is ook steun te krijgen van elkaar.

 

Wat doet een netwerkcoach?

De vrijwillige netwerkcoach komt gedurende een aantal maanden, ongeveer 1x per twee weken bij u thuis. Samen gaat u uw huidige contacten in kaart brengen en uw wensen bepalen. Stap voor stap gaat de coach met u aan het werk om weer (meer) contacten om u heen op te bouwen. Uw netwerkcoach draagt geen kant-en-klare oplossingen aan, maar denkt met u mee! Hij of zij is een klankbord en een maatje tegelijk.

 

De netwerkcoach geeft u tijdelijk:

  • een luisterend oor,
  • een frisse blik,
  • extra steun in de rug,
  • praktische adviezen bij het werken aan contacten.

Heeft u belangstelling voor een netwerkcoach?

Solidez heeft getrainde vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid tot netwerkcoach.Neem dan contact op met Madelon Siep. Mantelzorg Wageningen Tel: 0317-468818 of stuur een e-mail naar mantelzorgwageningen@solidez.nl

Of wilt u zelf netwerkcoach worden? zie dan de Vacature netwerkcoach. 

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!