Mantelzorg ‘On Tour’ gaat 21 juni naar Kasteel Rosendael

Mantelzorg on tour
We gaan voor de vijfde keer met het Mantelzorgcafé “ON TOUR”. Dit jaar reizen we af naar Kasteel Rosendael in Rozendaal. Dit speciale mantelzorgcafé is bedoeld voor alle mantelzorgers en voor degene waar u voor zorgt.

Kasteel Rosendael
Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

Programma
Op woensdag 21 juni wordt u om 13.30 uur ontvangen in de Oranjerie op het landgoed van Kasteel Rosendael. Daarna kunt u deelnemen aan een kasteeltour over de hoofdverdieping om het kasteel te bezichtigen. Tevens zal de kasteelkeuken in het souterrain bezocht worden. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het park. Beide rondleidingen duren ca. 45 minuten. Het park kan ook op eigen gelegenheid ontdekt worden.

Het landgoed is een prachtige locatie als het gaat om even ontspannen. Het kasteel is oud en dat brengt wat obstakels met zich mee. Om het kasteel te betreden zal een trap van zo’n 10 treden beklommen moeten worden. Ook zijn er op- en afstapjes in het kasteel zelf. In het kasteel zelf is nog een trapje van 5 treden. Voor het bezoeken van de keuken moet u een trapje van 6treden en een trapje van 2 treden opgaan. Houdt hier rekening mee. Speciaal voor onze komst worden privé rondleiders ingezet en is het toegestaan om een rollator, wandelstok of handrolstoel mee te nemen. Het park daarentegen is zeer goed toegankelijk en rolstoelvriendelijk.

Tijden:
13.30 uur: Ontvangst in de Oranjerie met koffie/thee en wat lekkers
14.15 uur: Rondleiding kasteel, keuken en souterrain of park
15.00 uur: Drankje en afsluiting in de Oranjerie (daarna kunt u nog op eigen gelegenheid het park bezichtigen)

Deelnemen
Wij hopen net als andere jaren op een grote opkomst, u kunt zich opgeven bij Mantelzorg Wageningen. Mocht vervoer een probleem zijn dan denken wij graag met u mee. Opgave voor 14 juni: mantelzorgwageningen@solidez.nl of 0317-468818

Bij opgave graag aangeven:
• Of u met eigen vervoer kunt komen.
• Of u gebruikt maakt van hulpmiddelen bij het lopen (bijvoorbeeld wandelstok, rollator, rolstoel).
• Of u deel wilt nemen aan de kasteeltour.
• Of u deel wilt nemen aan de rondleiding door het park.

Kosten
We vragen een eigen bijdrage van €10,- p.p. voor de gemaakte kosten, exclusief vervoer mocht u dit via Mantelzorg Wageningen regelen.

Locatie:Kasteel Rosendael
Kasteel Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
T (026) 364 46 45