Het verhaal van... Mariska

peuterspeelzaal

Mariska 32

Ik voel mij nu in staat mijn kind te ondersteunen als het naar de basisschool gaat.

Lees het verhaal van Mariska

Spelenderwijs: Samenwerking kinderopvang en peuterspeelzaal in Wageningen Logo Spelenderwijs

In Wageningen zijn vijf Spelenderwijslocaties die de kracht van Kinderopvang en Peuterspeelzaal combineren. In de groepen spelen kinderen van twee en drie jaar samen; met en zonder kinderopvangtoeslag en met en zonder indicatie voor Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE). Solidez heeft 6 VVE consulenten die  kinderen en ouders met een VVE indicatie begeleiden.
Kinderen leren door te spelen. Door te spelen ontdekken ze hun creativiteit, leren ze hun emoties te verwerken en kennis op te nemen. Spel is belangrijk voor zowel de cognitieve als sociaal emotionele ontwikkeling van elk kind. Spelenderwijs betekent in dit verband Spelend Wijs. VVE heeft tot doel om kinderen kansen te geven om zich juist in die eerste jaren goed te ontwikkelen. Daardoor kunnen zij een goede start op de basisschool maken.
Kindertekening

Voor informatie over de Spelenderwijslocaties en over de beschikbare opvang-arrangementen kun je terecht bij Astrid Winkel, zij is werkzaam in het Startpunt tel. 0317-410160  http://www.startpuntwageningen.nl

Klik hier om de ‘Informatiefolder VVE bij Spelendewijs’ te downloaden.

 

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!