Het verhaal van... Gabriëla

Gabriëla 31

Met drie kleine kinderen had ik het moeilijk. Alles wilde ik perfect doen, maar ik kreeg het niet op rolletjes.

Lees het verhaal van Gabriëla

Home-Start en Home-Start+

Een steuntje in de rug nodig?
Als gezin maak je weleens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, problemen op je werk, gebrek aan geld of spanningen met je partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan dan een steuntje in de rug bieden. Er zijn geen kosten voor het gezin.

Wat is Home-Start?
Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind tot 7 jaar. Er kunnen natuurlijk ook oudere kinderen iFoto 08 Gezin (5)n jouw gezin zijn. Als ouder geef je zelf aan wat jouw behoefte is; jouw vraag staat centraal. De vrijwilligers van Home-Start zijn zelf ouder en hebben een voorbereidingstraining gevolgd om te kunnen werken volgens de Home-Start methode. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator.
Coördinator Home-Start Wageningen: Irini Boxma (06-13009663)
Klik hier voor de folder van Home-start

Wat is Home-Start+?
Home-Start+ biedt opvoedingsondersteuning aan gezinnen met kinderen in de leeftijd 7 t/m 14 jaar. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen, rust en ruimte te creëren waardoor er oplossingen in zicht kunnen komen. Als ouder geef je zelf aan waar behoeftes liggen.
Alle vrijwilligers van Home-Start+ hebben opvoedervaring en volgen een voorbereidingstraining. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator.
Coördinator Home-Start+ Wageningen: Leen Verhoeven (06-45664506)
Klik hier voor de folder van Home-start+

Wil je vrijwilliger worden?
We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je twee uur in de week tijd en vind je het leuk om te werken met kinderen en ouders, kijk dan hier

Wil je ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van je buurt?

Laat het ons weten!